Bröllopsfotografering

Att få uppdraget som fotograf åt ett par på deras bröllopsdag är en ära, vare sig det gäller enbart porträttbilder eller om jag får följa brudparet hela dagen. Det är mycket kärlek och glädje i luften den dagen och det är det som gör jobbet som bröllopsfotograf så härligt och roligt!

När jag fotograferar bröllop är jag alltid ute efter att fånga kärleken på bild, de små ögonblicken er emellan som är så speciella, det lilla leendet, värmen och glädjen som spirar runt omkring. Om det stämmer överens med era önskemål när det kommer till era bröllopsbilder, då tror jag att ni har hittat alldeles rätt fotograf!


Så här jobbar jag


STEG 1 - BOKNINGSMÖTET

För mig är bland det viktigaste att försäkra både er och mig om att vi är rätt matchning för varandra, både utifrån era önskemål men också utifrån personlighet - klickar vi med varandra? Därför vill jag alltid träffa er för ett första möte, innan vi går vidare till en eventull bokning. Under det mötet kommer vi att fika och lära känna varandra lite. Ni kommer också ha möjlighet att titta på alla de produkter jag erbjuder och se om någon eller flera av dem faller er i smaken. Här kommer vi också att ha en kort provfotografering som är helt kostnadsfri. Om ni sedan bestämmer er för att boka mig, ingår 5 st digitala bilder i webbformat från provfotograferingen, oavsett vilket paket ni väljer. Detta gör jag för att ni ska vara helt säkra i valet av fotograf till ert bröllop, både vad gäller bildstil, produktutbud men också arbetssätt under fotograferingen. Om ni efter detta möte inte vill boka är det helt okej, då har det någonstans på vägen visat sig att vi inte är rätt för varandra. Det värsta som hänt då är att vi fikat och haft trevligt en liten stund tillsammans.

STEG 2 - PLANERINGSMÖTET

Om ni bestämmer er för att boka går vi vidare med planeringsmötet. Det kan man göra direkt i anslutning till bokningsmötet om man vill, eller ta det vid ett senare tillfälle om det passar bättre. Under planeringsmötet går vi igenom er bröllopsdag och pratar detaljer kring hålltider, gruppbilder och allt det där viktiga. Det är också först här som ni bestämmer hur många timmar ni vill boka mig, samt att vi skriver ett avtal för allting vi kommit överens om.

STEG 3 - BRÖLLOPSDAGEN

Fram till bröllopsdagen har jag jobbat i det tysta för att planera inför er dag, inspireras av det ni berättat för mig om er och rekat platser men bäst ljus och bakgrund. Men vi träffas först på bröllopsdagen och då agerar jag inte bara fotograf. Ofta får jag vara lite toastmadame och lite tärna också eftersom jag har en hel del erfarenhet av bröllop och olika typer av traditioner och hur man ”brukar” göra. Men det gör mig absolut ingenting, det är bara roligt att få hjälpa till! Vi fotograferar porträtt på utvalda platser och ser till att få med eventuella näbbar, tärnor och marskalker. Övriga delar av dagen jobbar jag oftast i det tysta, med fokus på det dokumentära och att fånga de där ögonblicken som är så korta men så betydelsefulla. När min tid är slut kommer jag och ger er en varsin kram och så åker jag hem och laddar inför vårt nästa möte.

STEG 4 - BILDVISNINGEN

Redan under konsultationen bokade vi en tid för er personliga bildvisning, som brukar ske ca 1-3 veckor efter ert bröllop. Under bildvisningen väljer ni ut de produkter ni önskar investera i. Det kan vara överväldigande med så många val och så många bilder men jag kommer att guida er igenom det hela och komma med råd och tips på hur ni kan tänka. Jag kommer att visa er exempel för att ni lättare ska kunna visualisera just era produkter i ert hem. Ni kommer också att kunna både se och känna på olika produkters kvalitet för att lättare kunna göra era val. Jag levererar personligen era produkter till er när de är färdiga (inom 2 mils radie från Norrköpings centrala delar).


Mer information


BOKNINGSAVGIFT
En bokningsavgift på 4 400 kr tas ut i förskott, vilket motsvarar det minsta bokningsbara paketet. Det fungerar som en deposition för att jag ska kunna hålla ert datum. Eventuellt resterande belopp betalas sedan in senast 14 dagar före bröllopsdagen.

RESEERSÄTTNING
Reseersättning tillkommer med 40 kr/mil vid resor länge än 2 mil från centrala Norrköping.

OM FOTOGRAFERINGEN OCH BILDERNA
Det bästa ljuset under vår och sommar är på eftermiddagen och kvällen. Planera gärna er bröllopsdag så att porträttfotograferingen sker tidigast kl 16.00. Det går också bra att dela upp porträttfotograferingen! Alla era bilder levereras digitalt och bildbehandlade.

DELBETALNING
Jag erbjuder kostnads- och räntefri delbetalning.