jennifer+johan_195

Majja Almqvist träffar otroligt många både brudpar och toastmasters / toastmadames (förkortat TM). Hon driver nämligen släktgården Rinkaby Gård i Småland. Där har de bland annat byggt om en gammal loge till festlokal, med plats för 140 sittande gäster, som de hyr ut som festlokal till bröllop. De har mellan 8-12 bröllop per år. 

Majja har genom sitt jobb alltså gedigen erfarenhet av bröllop, bröllopsfester och vad en TM’s roll på en bröllopsfest kan innebära. Därför delar hon här med sig av sina tre bästa tips till vad ni som brudpar kan tänka på när ni det kommer till att välja TM:

#1 – Att vara TM är ett stort ansvar och det kräver bla att man är bra på logistik, tycker om att hålla ordning, är påhittig och inte är rädd för att prata inför folk. Välj helst någon som har varit på ett bröllop tidigare.

#2 – Se till så att TM och andra viktiga aktörer, t ex cateringfirman, serveringspersonalen och bandet, har samma info. Gör gärna ett dokument eller en lista som alla inblandade får ta del av. Det blir mycket information inför ett bröllop och det blir lätt lite vimsigt när det är många inblandade och särskilt om alla får olika info.

#3 – Våga släppa kontrollen lite grann, det är TM’s uppgift att hålla styr på en massa saker som är hemliga för brudparet och det blir jättesvårt om man som brudpar kräver att få veta exakt hur många tal, spex, lekar osv som är inblandade. Sitt hellre ner långt i förväg och red ut hur ni vill att det ska vara – vill ni ha en så kort middag som möjligt med bara ett fåtal tal eller en middag med mycket spex och lekar?

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *