I början på augusti var det dags för bröllop i S:t Maria kyrka i Finspång. Det var gulliga Magdalena och Gustafs tur att bli man och fru. Men innan vigseln träffades vi för en first look-fotografering vid Finspångs slott. Där tog vi även bröllopsporträtt och lite familjebilder med barnen.

S:t Maria kyrka i Finspång är otroligt häftig invändingt med sina böljande valv. Det är en gammal kyrka, jag tror den första delen byggdes redan under 1100-talet. Jag har fotat flera bröllop där och det är lika häftigt varje gång!

Efter deras fina vigsel väntade tårtmingel vid kyrkan. Det är en väldigt smart idé och något jag brukar rekommendera brudpar att göra, om man vill ha trerätters till middagen. Det kan bli mäktigt att äta en bröllopstårta efter hela tre rätter men de allra flesta är fikasugna på eftermiddagen och då är det en perfekt tid för att äta bröllopstårta och dricka en kopp kaffe! Det är också fint att bjuda in de gäster som inte är bjudna till middagen, att istället delta vid tårtminglet.

Till sist väntade bröllopsmottagningen på Sörby Herrgård. När brudparet anlände i sitt fräna åk blev det brudskål till följd av ett glatt och härligt mingel. Gustaf och Magdalena tog också tillfället i akt att samla ihop hela skaran gäster för att föreviga genom en gruppbild – ytterligare ett tips som jag brukar ge till mina brudpar.

Det var en fantastisk dag och jag är sååå glad att få ha lärt känna dessa två och dessutom få dela denna dag med dem. Tack finaste ni för förtroendet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *