Generellt planeras bröllop ganska så långt i förväg. I snitt handlar det om ca 1 år enligt mina erfarenheter, men vissa par planerar i 2 år eller mer. Och då är det också många som ställer sig frågan – hur långt i förväg kan boka bröllopsfotograf?

Svaret är ganska så enkelt egentligen – så snart ni har ett datum! Fotograf är en av de punkter man bör försöka boka så snart som möjligt eftersom lördagar under sommarmånaderna är de absolut populäraste för brudpar att välja till sin bröllopsdag och det finns ju bara ett begränsat antal. Och man vill inte behöva ta något reservalternativ långt ner på listan för att man inte var ute i tillräckligt god tid. Så mitt råd är alltså att så snart ni satt ett datum (för ett datum måste ni ha) är det dags att börja leta efter den fotograf ni vill ha.

TIPS: Hur väljer man sin bröllopsfotograf?

Har man dock en lång planeringstid för sitt bröllop, alltså längre än ett år, kan det vara så att vissa fotografer inte har öppnat upp sina bokningar än för så långt fram. Då kan man fråga om det finns möjlighet att sätta upp sig på en bokningslista eller något liknande, så att man får information om när fotografen finns tillgänglig för bokning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *