img_0068Bild från provfotografering under ett bokningsmöte med gulliga Hanna och Anders.

Inför 2017 års bröllopssäsong införde jag ett bokningsmöte i min arbetsprocess. Varför gjorde jag det? Varför träffar jag alltid mina brudpar innan man bestämmer sig för om man vill gå vidare och boka eller inte?

#1 PERSONLIGHET
Detta är den uteslutande viktigaste aspekten när man bokar sin bröllopsfotograf! Är inte det bilderna, tänker ni? Nej faktiskt inte, personligheten trumfar bilderna. För det spelar ingen roll hur bra bilder en fotograf kan ta om ni inte känner att ni klickar med varandra. Då kommer ni att känna er obekväma och fotografen kommer inte att kunna prestera 100% vilket då i sin tur kommer att resultera i ett sämre slutresultat. Därför är detta bokningsmötet så viktigt, för att vi ska ha en möjlighet att lära känna varandra lite och se så att vi tycker om varandra.

#2 ARBETSSÄTT (PROVFOTOGRAFERING)
Detta är tätt förknippat med den första anledningen till att jag har ett bokningsmöte. Under mina bokningsmöten har jag nämligen en kortare provfotografering med paren. Detta är kostnadsfritt och jag har det med alla, oavsett om man bokar eller inte. Utöver min personlighet vill jag också att mina par ska känna sig bekväma med sättet jag jobbar på bakom kameran. Jag vill att de ska få uppleva hur det är i skarpt läge, när de står framför min kamera och vilka metoder jag använder för att få dem att slappna av och ha roligt. En del passar det inte alls, och då vill jag att vi ska ha upptäckt det i detta tidiga skede, så att det finns en möjlighet för paret att hitta en fotograf som passar dem bättre utifrån arbetssättet.

#3 PRODUKTER
Jag är ju en fullservicefotograf vilket innebär att jag alltid jobbar mot att leverera färdiga produkter till mina kunder. Jag vill att de ska kunna njuta av sina bilder varje dag, inte att de ska glömmas bort på ett USB som hamnar i en byrålåda. Därför har jag också detta bokningsmöte, för att paren ska få en möjlighet att titta på de produkter jag erbjuder och se så att någon eller några av dem är precis det som de är ute efter, som passar i deras hem.

Att boka sin bröllopsfotograf är ingenting man bör ta lätt på. Jag har därför infört dessa bokningsmöten för att mina par ska ha en ärlig chans att utifrån flera aspekter känna – YES, det här är sååå rätt! Först när man nått dit, kan man börja prata om olika bröllopspaket, hur många timmar man vill boka och vilka delar av bröllopsdagen som är särskilt viktiga för paret. Men det är nästa steg det 🙂

 

Bokningsmötet kommer alltid som steg 1 i min arbetsprocess för bröllopsfotograferingar.

Läs här om steg 2 – konsultationen.

Läs här om steg 3 – bildvisningen.

Läs här om steg 4 – personlig leverans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *